Успех ученика са Државног такмичења из астрономије и са Српске физичке олимпијаде

Успех ученика са Државног такмичења из астрономије и са Српске физичке олимпијаде

   На Државном такмичењу из астрономије одржаном 22. и 23. маја 2021. године у Београду учествовало је петоро ученика Гимназије “Светозар Марковић” у Нишу: Момчило Тошић (IV разред Специјализованог одељења за математику), Јован Аризановић (IV разред Специјализованог одељења за математику), Николија Цуцкић (IV разред Специјализованог одељења за физику), Каролина Живковић (III разред) и Катарина Добросављевић (II разред).

   Ученици су постигли одличан резултат. Николија, Момчило и Јован су постали део националног тима Србије за учешће на Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике, која ће се одржати до краја ове године (IOAA 2021).

Момчило Тошић је, овом приликом, добио и награду Јелена Милоградов Турин као најбољи такмичар из астрономије за 2021. годину.

Ову петочлану екипу Гимназије је водила мр Вера Прокић, професорка физике.

На слици с лева на десно: Каролина Живковић, Момчило Тошић, Николија Цуцкић, Јован Аризановић и Катарина Добросављевић.

slika1

   На Српској физичкој олимпијади одржаној 27-28.05. 2021. год у Крагујевцу, ученик Гимназије ,,Светозар Марковић” из Ниша, Тошић Момчило заузео је четврто место и тако постао део тима Србије за учешће на Међународној олимпијади из физике.

Written by